Pages

Tuesday, April 12, 2011

kesian..

بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ

Nak cerita kepada anda kisah seorang perempuan yang .. tak tahu lah nak kata kesian atau tidak, tapi, anda nilailah sendiri ya! :D

Ok, cerita ini ringkas sahaja.. 

Sambil2 online ym, 'dia' memandang jam di laptop umminya. "4.26 p.m.. oh, dah masuk asarlah.. nak solatlah.hm..azan tak dengar lagi..tak pelah~". Lalu 'dia' dengan semangatnya pesan kepada adiknya yang berada dihadapan laptop yang memang mereka adik beradik selalu guna "adik, akak nak solat asar jap, nanti angkat kain eh. hujan karang. ". Adik 'dia' pun jawab "iye lah...". 

'dia' masuk tandas, ambil wuduk, pakai telekung, berdiri atas tikar sejadah, dengan semangatnya 'dia' berniat "aku nak solat khusyu' !" then 'dia' perform her prayer... habis solat, 'dia' senyum gler seronok. tak tahu lah kenapa, dia rasa seronok. Then, 'dia' nak sambung study chemistry untuk persediaan ke matrikulasi tapi... "alah, dah asar, xpela." (saje je bg alasan nak online ym.. :-P)

okay, 'dia' pun menghadap laptop yang tadinya adik 'dia' guna. pusing2 kat internet, buat itu, bukak ini, download itu, dengar lagu ni.. then... 'dia' tengok jam kat laptop itu.. (which is bukan laptop ummi 'dia' ). 

"aaah??"

"p..p...pu..pukul.... baru pukul 4.21 ptg?? (lebih kurang la) asar...asar masuk 4.26 ptg... tadi??  tadi tu ape??"

(0_o) << 'dia' tercengang....

tiba-tiba..

4.26 petang..

Allahuakbar..Allahuakbar.. (azan)

"heh?? apekah?? tadi.. aku dah solat asar... maknenye.. jam kat laptop ummi tu salah la... aku solat asar pada waktu zuhur?? apekaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!"(menjerit dengan agak kuat, tapi orang sekeliling buat derk je..)

-kesian 'dia'.. huhu-

huhu.. kesian 'dia' .. the moral of the story, check jam dengan betul ye.. dengar la azan sebelum solat. supaya tidak tersilap waktu.. huhu.. 

-the end-

Wassalam..

 

No comments:

Post a Comment