Pages

Thursday, July 7, 2011

as life passes by..

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Alhamdulillah, alhamdulillah, alhamdulillah.. Segala puji-pujian hanya layak bagi Allah swt. dapat juga ana update blog ni. Lame sungguh blog ini terbiar.. maafkan ana ye.. tiup skit.. berhabuk la.. fuhhh~ :)

Kat sini.. Banyak sangat perkara baru.. sangat banyak.. tidak terkira.. dari segi ikhtilat, ukhuwah, cara study, lecturer, dan banyak lagi.. Bagi ana sangat berbeza dengan kehidupan dulu.. Secara jujurnya, ana ambil masa yang agak lama untuk adapt dengan suasana di sini.. 



Lecture :-
- lokasi : dewan kuliah 1
- suhu : sangat sejuk sampaikan minggu pertama n kedua ana selalu terlelap..(memang nk kene..)
- suasana : sangat senyap sewaktu kuliah yang memerlukan daya fokus yang tinggi. ( ni yang sampai... terlelap..)<<memang nak kene...

Tutorial :-
- lokasi : bilik tutoran.
- suhu : biasa2 je. mcm kelas dulu2..
- suasana : macam skolah.. tapi kan.. cam tension jugak la.. masuk2 tutor selalu ada kuiz mengejut.. haih.. 
- nak share : dalam tutorial, kami bincang soalan2 yang dah dijawab oleh kami sendiri di luar masa tutorial.. tu yang susah tu.. nak bace nota kuliah lg, tutor kene siap sebelum kelas, kene buat report lagi.. macam2..  mmg bz la..

praktikal : 
- lokasi : makmal (bio,kimia,fizik)
- suhu : suhu makmal. biasa2.
- suasana : mcm kat skolah. cume kat sini kene pakai lab coat. cam doktor skit la gayenye.. hehehe.. :P

and cakap pasal lab coat.. huhu.. lab coat ana hilang.. mudah2an bertemu semula dengan lab coat itu.. amin3..
 
Hm.. ups lebih kuarang lagi 3 minggu.. ya Allah.. moga Allah permudahkan urusan kami semua.. Moga Allah redha dengan setiap titisan peluh dan air mata yang mengalir kerana perjuangan di jalan-Nya. 

Umi, ayah, doakan uyu.. Doa umi dan ayah lah yang paling berharga buat uyu.. Maafkan segala salah silap uyu.. ampunkan dosa2 uyu.. ampunkan dosa2 uyu yang silam dan akan datang.. sayang umi ayah.. 

akak, adik2, doakan kak uyu.. maafkan kak uyu sebab tak pernah balik dalam tempoh kak uyu kat sini.. bukan sengaja tak balik, tapi kak uyu sibuk.. nanti ada masa, ada rezeki, kak uyu balik insyaAllah.. ain, huda jgn gaduh2 tau.. tak baik. kesian umi ayah nanti. ingat tu. jgn gaduh2. akak, uyu rindu nak borak dengan akak.. moga akak kekal dengan niat nk mendekatkn diri pd Allah. sayang akak :)

sahabat2 sahibah2.. moga terus tabah berjuang di jalan Allah. kita terpisah, tapi hala tuju kita satu. hati kita satu. perjuangan kita satu. matlamat kita satu. MARDHOTILLAH! itu target kita! 



Ayuh sahabat2! bangkitkan semangat kita! TAKBIR! ALLAHUAKBAR! TAKBIR! ALLAHUAKBAR! TAKBIR! ALLAHUAKBAR!!!!

ok, ana nk sambung buat kerja ana. doakan kita semua. Islam will rise again. percaya itu. trust Allah! seseungguhnya janji Allah itu pasti! :)

salam alaik~ 

uhibbukum fillah.

A'qilah Hasmizi
Kolej Matrikulasi Melaka
2.55 a.m.

2 comments: