Pages

Tuesday, April 2, 2013

debat intergriti + kem tahan lasak + bola tampar


يسم الله الرحمن الرحيم 

Alhamdulillah masih diberi kesempatan untuk menulis di sini. Setelah begitu lama menyepi, maka saya dengan  suka hatinya menghimpunkan 3 cerita dalam satu post. ngeh3 >_<"

1. Debat perdana integriti 2013

Bertempat di UTHM, Johor. Pemilihan wakil yang sangat comel kerana tak sampai seminggu pun tarikh persedian untuk kami berentap di sidang perdebatan. Kami pun turutkan saja. Pergi untuk belajar. Macam-macam perkara yang saya pelajari dalam dunia debat ni. Cara-cara berhujjah, intonasi suara, pembuktian kes, bidasan hujjah dan sebagainya yang sangat superb lah. Team kami yang sanggup berdepan dengan komen juri yang benar2 memberi pandangan membina, kak mas as pengiring sekali gus sebagai trainer dan wakil hakim (semua dia kena jadi. haha) lah yang paling banyak berkorban. (Serius, xtipu. Dia dah macam super mak. haha.) 

Paling cool, 3 malam berturut-turut, ada ja yang belanja cool blog! pergh! >_< (sampai selsema saya). Ukhuwah yang terjalin antara kami memang haybat. walaupun mereka bukan semuanya budak kopiah dan tudung labuh dan stok surau, tapi mereka cool dan akhlak mereka baik what? Layanan mereka cukup baik dan sopan. Tak sombong sikit pun. Malah, sangat caring. (lagi2 waktu saya diserang selsema waktu nak balik ke perlis)

nah hadiah. (gmbar kt bwh) ^_^


2. Kem tahan lasak btech 2013

Bertempat di Jitra, Kedah. 3 hari 2 malam. Awesome! Tapi panas yang amat tak tipu. Naik burn muka ni haa. But the part of it adalah kayak. Sukaneka, bianaan bangunan dari kertas, kuliah maghrib n subuh pun best juga tapi paling best adalah KAYAK! >_<

Barang amanah = telur. Bukan telur rebus. Telur biasa. Bagaimana cara penjagaannya? Haaa.. Kami balut dengan stoking tahu? Stoking saya jadi mangsa. Nasib baik bersih. Baru basuh tau. ^^" Alhamdulillah telur itu selamat hingga ke hujung program. Fuh! 

Kayak? Tak tau nak mula dari mana. Ok macam ni, mula dengan test life jaket. Serius, malu sangat nak masuk dalam air dalam keadaan pencampuran jantina. Waktu ni, tudung labuh, t-shirt labuh, seluar track yang longgar, stoking dan arm socks sangat3 membantu u know. Serius! Teragak-agak pada mulanya untuk masuk dalam tasik yang besaq tu. Tapi ada kawan tarik. Encourage saya untuk masuk. (segan gila bai) Tapi tercover lah juga aurat ku bila pakai life jaket tu. Tebal gila jaket tu. Alhamdulillah. Lepas tu, pergi ambil kayak dan mula la mengayuh dan mulalah aktiviti explo-rakit (explorace guna rakit). Penat tapi best. Tak tipu. ^_^ 

nah! Hadiah lagi!


3. Bola tampar ppkkp & Bola tampar antara ppk

Game yang paling saya suka dan sanggup main lama mana pun. (bila dah minat kan). Tapi biasa la first year kan. Tak semua dalam team tu dah biasa main. (saya yang pernah main time sekolah dulu ni pun selalu je tersasar. haha). But for me, bola tampar adalah permainan untuk happy2. Bukan untuk tension-tension. Thats why saya sangat bangga dapat masuk team volley ppkkp tahun ni. Thanks kpd semua esp cm nor yang dah train kami. dan.. kak fit yang dah ajar saya digging dengan baik. now, tengah nak belajar serve atas pulak. ^_^

(xda gambar untuk yang ni)

sekian :)


No comments:

Post a Comment