Pages

Wednesday, April 17, 2013

my journey : uitm shah alam


يسم الله الرحمن الرحيم 

Salaam 'alaik. Entry kali ini saya nak berkongsi dengan anda tentang perjalanan saya dan kawan-kawan se-course ke uitm shah alam. Minggu lepas, beberapa orang pelajar btech di bawa ke satu pertandingan namanya "i-Hack competition". But of course we didn't join the competition. we just joined their workshops as a new learner (except for acap yang dah tau banyak tu. haha).  Overall memang boleh tahan best sebab pendedahan tentang jenayah siber memang boleh kata agak superb lahh. But still there are a few things that i don't really agree at that time. (tapi tak nak cerita pasal benda yang "tak berapa nak setuju" tu lahh). 

Orang lain sibuk bercuti, kami stay di perlis. Study la kot? (Muahaha). Because dalam cuti tu la kami kena pergi ke uitm tu. So, we decided to stay in unimap. Mujur ada motor kawan. Dapat la jugak keluar. 

 sampai juga akhernya
 ramai peserta dari uitm tu sendiri. Rarely found other U at that time.  
 tengok betul2. anda nampak nama siapa? *islam syumul insya-Allah* :)
tayar pecah. but no worries. kita ada orang pakar tukar tayar waktu ni. aha3 

Masa dapat tahu ada imam muda asyraf skali dalam talk show tu, agak kaget dan rasa macam "perghhhh! Qowiy gila kot!" 

Allah.. Allah.. Allah.. 

Seronok ja rasa. Bidang cyber security tidak lupa untuk dikaitkan dengan syariat islam. Sangat-sangat superb!! 

Aku-terasa-finatik-islam-sangat-sangat-ketika-itu

Daannn.. Dalam workshop "uncovering the hidden evidence" yang saya attend, don't be shock kalau saya kata mostly dalam tu pakai tudung labuh. *QOWIY GILA!!*

>_<

Okay, dah over acting. Sorry. 

Dalam perjalanan balik, singgah pinang sat. Lalu la USM. Teringat pulak persatuan silat cekak malaysia USM ada buat game hujung minggu ni. Tapi tak dapat pergi. hoho. Minggu test kot. ^^"
 
Again, Alhamdulillah berjaya pergi dan kembali (Walaupun tayar pecah di jitra. hoho). Sekarang kena banyak berlatih la pakai tools yang dia bagi tu. Termasuklah tools yang di download. Untuk asah lagi. 

*Dapat jumpa umi ayah waktu berada di sana. :)

No comments:

Post a Comment